Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Στόχος η φθορά του Καμμένου


Σχέδιο αποδυνάμωσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχουν θέσει σε εφαρμογή, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στη Νέα Δημοκρατία. Στόχος σταδιακά το κόμμα να χάσει τη δυναμική και την απήχηση που έχει στην κοινωνία και να φτάσει στις επόμενες εκλογές συρρικνωμένο και με...
πενιχρές πιθανότητες επιτυχίας. Αν μάλιστα καταφέρουν να μην πιάσει το προβλεπόμενο όριο του 3%, ακόμη καλύτερα για το επιτελείο της Λ. Συγγρού.

Μέρος του σχεδίου αποτελούν και οι διαρκείς «επιθέσεις» του Άδ. Γεωργιάδη εναντίον του Π. Καμμένου, είτε πρόκειται για σοβαρά ζητήματα, όπως το σκάφος και η offshore εταιρεία, είτε για θέματα προσφιλή στις μεσημεριανές εκπομπές της τηλεόρασης, όπως το χρώμα των μαλλιών του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Με τον τρόπο αυτό ο βουλευτής της ΝΔ επιχειρεί να αποδομήσει το πολιτικό προφίλ του κ. Καμμένου αμφισβητώντας τη σοβαρότητά του, αλλά πολύ περισσότερο την ηθική και την εντιμότητά του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη ΝΔ έχουν κι άλλα παρόμοια «καυτά» ζητήματα σε βάρος του κ. Καμμένου, τα οποία και θα αναδείξουν τους προσεχείς μήνες.

Στη Λ. Συγγρού ποντάρουν πολλά και στις έριδες που υπάρχουν σε μόνιμη βάση στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κυρίως λόγω του «αυταρχικού τρόπου» με τον οποίο διοικεί το κόμμα ο κ. Καμμένος. Εκτιμούν ότι προϊόντος του χρόνου η ένταση θα μεγεθυνθεί και θα υπάρξουν αποχωρήσεις στελεχών, δίνοντας έτσι την εικόνα ενός κόμματος που «σπαράσσεται» και τελεί... υπό διάλυση. Αρκετοί βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη στις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους διατυπώνουν σοβαρές αιχμές εναντίον του κ. Καμμένου και δείχνουν να βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός κόμματος. Κι ότι παραμένουν μέχρι να βρουν πολιτικό χώρο που θα διασφαλίζει τη πολιτική επιβίωσή τους προκειμένου να μετακινηθούν.

Στη Λ. Συγγρού εκτιμούν ότι στην περίπτωση αυτή σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα στραφεί αναγκαστικά προς τη ΝΔ, καθώς ιδεολογικά κινούνται στον χώρο της ευρύτερης Κεντροδεξιάς. Καθοριστικό ρόλο σ' αυτό αναμένεται να διαδραματίσουν οι πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει ο Αντ. Σαμαράς πριν και μετά (κυρίως) το συνέδριο της ΝΔ για την επανασυσπείρωση των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς.


Πηγή: Το Παρόν
2ο άρθρο:  03/04/2012 (ένα χρόνο πριν, προεκλογικά)

ΝΔ: Αποδόμηση Καμμένου μέσω… ΣΥΡΙΖΑ 

Στο Στόχαστρο της ΝΔ έχουν πια μπει για τα καλά οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, που δείχνουν να αλιεύουν σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το 8,5% που «τσίμπησε» το νεοσύστατο κόμμα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και οι συνεχείς κινήσεις ενδυνάμωσης του, με νέες μετεγγραφές (σ.σ. μόλις εχθές εντάχθηκαν στο σχηματισμό ακόμη δυο «γαλάζιοι» διαγραφέντες, οι κύριοι Γιαννάκης και Σταμάτης), συγκρότηση Κ.Ο. και εγκαίνια κτιρίου, κάνουν πολλούς να ανησυχούν και να αναζητούν τρόπους ταχείας «σφυρηλάτησης» του πολιτικού εγχειρήματος, του πρώην Υπουργού της ΝΔ.

Η ρητορική που αναπτύσσουν μάλιστα τις τελευταίες ώρες στελέχη που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά, θα έλεγε κανείς πως συνοψίζεται στη φράση: «Τι Καμμένος, τι Αριστερά;», στα πρότυπα της φράσης: «Τι Βενιζέλος, τι Παπανδρέου;», με την οποία το «γαλάζιο στρατηγείο», έχει κατά καιρούς επιλέξει να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή για αυτό, στάθηκε η αποστροφή Καμμένου, σε αλλεπάλληλες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές του εχθές εμφανίσεις, κατά την οποία αρνήθηκε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ. ενώ διαπίστωσε «συγκλίσεις», μόνο με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η γραμμή…Μουρούτη

«Θα το φανταζόταν ποτέ ο Μαρκόπουλος, ο Γιαννάκης, η Κουντουρά, ο Ζώης και οι υπόλοιποι, ότι θα γίνονταν η ουρά του Παπαδημούλη, της Ρεπούση και του Βούτση; Ότι θα εκλιπαρούσαν για συνεργασία τους εμπνευστές της Υπατίας, τους άθεους, όσους ζητούν την κατάργηση των θρησκευτικών, των παρελάσεων, αλλά και όσους ονειρεύονται βιβλία που μιλούν για συνωστισμό στην αποβάθρα της Σμύρνης; "Ανεξάρτητοι Έλληνες" ή τελικα, δουλεύετε τους Έλληνες;», σχολίασε εχθές, μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Μουρούτης, δίνοντας και το στίγμα της κριτικής που αναμένεται να ασκηθεί στο εξής στον Πάνο Καμμένο.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, θύμιζαν μάλιστα εχθές το απόγευμα και τις προσπάθειες συνεργασίας Ανεξάρτητων Ελλήνων-Πανελληνίου Άρματος Πολιτών, προκειμένου να στηρίξουν τη σύνδεση Καμμένου με τα κόμματα της ευρύτερης Αριστεράς, καθώς το ίδιο διάστημα ο Γιάννης Δημαράς, βρίσκονταν σε παράλληλεςς υπόγειες συζητήσεις με το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ..

Η τόνοι πάντως το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανέβουν καθώς η συγκρότηση Κ.Ο. από τον Πάνο Καμμένο, αναμένεται να του εξασφαλίσει περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο, ενώ στη Συγγρού θεωρούν δεδομένο πως το νέο κόμμα θα διεκδικήσει συμμετοχή και στα προεκλογικά ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.


Πηγή: Newsbomb