Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Νέες ταραχές στις Σκουριές - Αντάρτικο των κατοίκων - 3 τραυματίες, οι 2 γυναίκες...


Ένταση μεταξύ πολιτών και αστυνομίας και νέα επεισόδια το μεσημέρι στο δάσος Καρατζά όταν 500 κάτοικοι συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ διαμαρτυρόμενοι για την συνεχιζόμενη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής, τα οποία όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στην περιοχή ...
τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο συγκεντρώθηκαν περίπου 500 άτομα από όλες τις γύρω περιοχές για να διαμαρτυρηθούν για τα μεταλλεία αλλά και και για τη σύλληψη τριών γυναικών κατοίκων που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων, η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ ανέφεραν πως τα χημικά ρίχτηκαν σε ευθεία βολή με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματιστεί.

Στο σημείο βρέθηκαν μόνο άντρες αφού οι γυναίκες της περιοχής είχαν  συγκεντρωθεί από το πρωί στην είσοδο των μεταλλείων στις Σκουριές, όπου και εκεί σύμφωνα με πληροφορίες δύο γυναίκες τραυματίστηκαν από τη χρήση χημικών, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας της Μ. Παναγίας.

Θεωρούμε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι να ανλάβουν τις ευθύνες τους πριν έχουμε και νεκρούς.

Και δεν μιλάμε μόνο για την κυβέρνηση, αλλά και για την αντιπολίτευση...

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από τις επιχειρήσεις της αστυνομίας και πιστεύουμε ότι είναι ντροπή για όλους οι συγκεκριμένοι να είναι στις Σκουριές και όχι σε κάποια βραχονησίδα στο Αιγαίο...