Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συγχώνευση Olympic –Aegean


Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η Aegean Airlines θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια μακρά έρευνα από πλευράς των αντιμονοπωλιακών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την δεύτερη προσπάθειά της να εξαγοράσει την Olympic Air, γεγονός που.,,
ίσως την οδηγήσει να κάνει περισσότερες παραχωρήσεις.

Η Aegean υπέβαλε τον περασμένο μήνα έναν κατάλογο με ευνοϊκότερους όρους σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες της συγχώνευσης με την πρώην Ολυμπιακή, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις προτάσεις της.

Οι αεροπορικές εταιρείες που συγχωνεύονται συχνά προσφέρονται να παραχωρήσουν χρονοθυρίδες ή δικαιώματα εκτέλεσης συγκεκριμένων πτήσεων και να δίνουν σε αντίπαλές τους πρόσβαση σε προγράμματα πτήσεων ώστε να καθησυχάζονται οι ανησυχίες περί ενδεχόμενης δημιουργίας μονοπωλίων.

«Η Επιτροπή αναμένεται να κινήσει μια εις βάθος έρευνα για την υπόθεση της συγχώνευσης», ανέφερε ένα πρόσωπο ενήμερο για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες στο Reuters.

Αυτού του είδους οι έρευνες διαρκούν 90 εργάσιμες ημέρες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η Αρχή Ανταγωνισμού της ΕΕ θα παρατείνει την δοσμένη προθεσμία για να αποφασίσει σχετικά με τη συγχώνευση —η οποία ήταν η 23η Απριλίου— ως το δεύτερο εξάμηνο του έτους.