Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Το ιδιόχειρο σημείωμα του Κώστα Σημίτη και ο λογαριασμός στο Τόκιο


Βόμβες έριξε στο "Εκ-κεντρικό Δελτίο" ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου κ. Γιάννης Νικόλαου σε ερώτηση του Σπύρου Καρατζαφέρη, για πρώτη φορά παραδέχτηκε ότι στην ογκώδη δικογραφία υπήρχε ιδιόχειρο σημείωμα, του τέως πρωθυπουργού τα Κώστα Σημίτη προς τον κ. Τσοχατζόπουλο όταν αυτός ήταν...
υπ. Άμυνας στο οποίο του έγραφε:


«Άκη, το θέμα τον πολεμικών αεροσκαφών θα το χειριστώ εγώ»
Επρόκειτο, για την προμήθεια 24 πολεμικών αεροσκαφών από τις ΗΠΑ. Ο Άκης και τα επιτελεία είχαν προκρίνει τα F- 15 , διότι κατά τη γνώμη τους ήταν καλυτέρα από τα F- 16 που διέθετε η Τουρκία. Ο πρωθυπουργός κ Σημίτης στο ΚΥΣΕΑ αφού είχε στείλει το σημείωμα στον Άκη, ανέτρεψε την εισήγηση του Πενταγώνου και είπε ότι «θα αγοράσουμε τα F-16.»

Το σημείωμα αυτό, κατά τον κ Νικόλαου, υπήρχε στη δικογραφία – η οποία συμπεριλάβανε γύρω στις 12.000 σελίδες- και παρέπεσε.

-Παρέπεσε;
-Διάβασα όλη τη δικογραφία και δεν το βρήκα. Δια προφανώς έχει παραπέσει. Αλλά το σημείωμα υπήρχε, το είχα δει.
Ο λογαριασμός στο Τόκιο

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Νικόλαου, παραδέχτηκε ότι ο κ Τσοχατζόπουλος έχει στα χέρια του αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στο Τόκυο που ανήκει σε συγγενή άλλου μεγάλου πολιτικού προσώπου .

Για τα λογαριασμό αυτό , που προφανώς κρύβει μεγάλα μυστικά, είχε κάνει έμμεση παραδοχή και ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος στη συνέντευξη που έδωσε προ ημερών στο Σπύρο Καρατζαφέρη.

Οι αποκαλύψεις αυτές του κ Νικολάου ίσως να δείχνουν την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο τέως υπουργός.

Πηγή: SpiroSpero.gr