Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Ο ΑΝΑΝ-στασιάδης θα ζητήσει περισσότερα χρήματα από την ΕΕ!


Ανεβάζει το ποσό ο Κύπριος Πρόεδρος γιατί δεν του φτάνουν να σώσει τη χώρα!

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα ζητήσει από τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιπλέον βοήθεια για το νησί, καθώς αντιμετωπίζει ακόμη πιο επώδυνους όρους για την...
διάσωση.

Ο Ν. Αναστασιάδης δήλωσε πως έχει ήδη μιλήσει στον Ευρωπαίο Επίτροπο Olli Rehn εν όψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Δουβλίνο, που πρόκειται να οριστικοποιήσει τους όρους διάσωσης.
Στα 23 δισ. ευρώ θα φθάσει μέχρι τα τέλη του 2016, το συνολικό ύψος του πακέτου διάσωσης της Κύπρου, από τα 17 δισ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικά, όπως μετάδωσαν διεθνή πρακτορεία.

Οπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, οι κεφαλαιακές ανάγκες για τα επόμενα τρία χρόνια ανέρχονται τελικά σε 23 δισ. ευρώ, δηλαδή 5,5 δισ. περισσότερα από το αρχικά συζητούμενο ποσό των 17,5 δισ. ευρώ. Μάλιστα, απέδωσε την αύξηση του ποσού στην καθυστέρηση και την ατολμία την οποία, όπως είπε, επέδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση στην προώθηση και έγκριση της μνημονιακής σύμβασης.

Έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενημέρωση των μελών του Eurogroup, ανέφερε ότι τα μέλη του καταβάλουν τα 9 δισ. ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο 1 δισ. ευρώ και η Κύπρος θα πρέπει να συμβάλει με το ποσό των 13 δισ. ευρώ, που θα προέλθει από το κούρεμα των καταθέσεων, τη συγχώνευση της Τράπεζας Κύπρου με τη Λαϊκή Τράπεζα, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αύξηση φόρων.