Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΣΧΑΣ ΣΕ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ Ρωσικό ΥΠΕΞ: "Θα υποστούν τις συνέπειες της απαγωγής των Μητροπολιτών οι υπεύθυνοι"


«Η Μόσχα έχει εμπλακεί στις προσπάθειες απελευθέρωσης των δύο Ορθοδόξων  Μητροπολιτών που έχουν απαχθεί στη Συρία» δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες που είχε φέρει στην δημοσιοτητα το defencenet.gr για πιθανή επιχείρηση απελευθέρωσής τους.

Η αποστολή στην Συρία αφορούσε μέλη ...
της επίλεκτης αντιτρομοκρατικής και ειδικής σε απελευθέρωση ομήρων Spetsgruppa "A" της Ρωσίας και είχε ληφθεί την επομένη κιόλας της γνωστοποίησης της απαγωγής.

Μάλιστα προειδοποίησε τους Τσετσένους απαγωγείς τους ότι η «πράξη αυτή συνιστά μεγάλο έγκλημα και οι υπεύθυνοι να σκεφτούν τις συνέπειες που θα υποστούν».

"Για μας, η απαγωγή των δύο επισκόπων στη Συρία είναι ένα μεγάλο έγκλημα", είπε χαρακτηριστικά ο Μπογκντάνοφ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια σύντομης επίσκεψής του στη Βηρυτό.

"Αυτό είναι ένα θέμα που τους αφορά όλους στη Συρία, κυρίως την κοινωνία, την κυβέρνηση και φυσικά την Εκκλησία", πρόσθεσε, μετά από μια συνάντηση με ορθόδοξες οργανώσεις στο Λίβανο.

«Εμείς, το ρωσικό κράτος, στο πλευρό της Ορθόδοξης Εκκλησίας» συνέχισε ο Ρώσος ΥΦΥΠΕΞ, "θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση των ομήρων στη Συρία και για την επίλυση της κρίσης στη χώρα αυτή".

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιοχάνα Ιμπραχίμ, επικεφαλής της Συριακής Ορθόδοξης Επισκοπής του Χαλεπίου και ο Μητροπολίτης Παύλος επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Επισκοπής της πόλης, απήχθησαν την Δευτέρα στην περιοχή του Χαλεπίου (βόρεια), ενώ επέστρεφαν από τα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με πηγές των μητροπόλεων αυτών.