Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ετούτοι εδώ δεν ειναι σαν και αυτούς εκεί μέσα ...Ετούτοι ειναι Εύζωνες !

Πολλές πράξεις ηρωισμού των Ευζώνων θα μείνουν άγνωστες.

 Ο Ηρωικός Εύζωνας Κωνσταντίνος Κουκίδης.

 Όλες αυτές όμως τις εκπροσωπεί η πράξη του Εύζωνα Κωνσταντίνου Κουκίδη, οποίος με την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, συνέπεσε να ήταν ο Τιμητικός Φρουρός της Ελληνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της...
Ακρόπολης. Την στιγμή που οι Γερμανοί ανέβαιναν στην Ακρόπολη για να υψώσουν την Γερμανική σημαία στη θέση της Ελληνικής, για να μην πέσει στα χέρια τους τυλίχθηκε με την Γαλανόλευκη και έπεσε στο κενό. Η Ελληνική Σημαία έγινε σάβανο για τον Κώστα Κουκίδη, όμως δεν έπεσε στα χέρια των κατακτητών.
 Αν βρεθείτε ποτέ στις οδούς Ηρώδου Αττικού ή στην Β. Σοφίας θα δείτε ότι από το σημείο που περνούν οι Εύζωνες, πάνω στις πλάκες του πεζοδρομίου σχηματίζεται ένα λευκό μονοπάτι από το χτύπημα των τσαρουχιών. Το μονοπάτι αυτό σύμφωνα με τους Εύζωνες συμβολίζει το δρόμο προς τους απελευθερωτικούς αγώνες. Οι Εύζωνες δεν βγαίνουν από αυτό το μονοπάτι ότι και να συναντήσουν.
Οι Εύζωνες δεν γνωρίζουν εμπόδια.
 Το 1994 λόγω μιας εκδήλωσης, το πεζοδρόμιο της Ηρώδου Αττικού γέμισε με αυτοκίνητα καλύπτοντας το συμβολικό αυτό μονοπάτι. Ο Δεκανέας αλλαγής χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσε εντολή στους Εύζωνες που συνόδευε για την αλλαγή του Προεδρικού Μεγάρου, να περάσουν πάνω από τα αυτοκίνητα χωρίς να βγουν από την πορεία τους. Το ίδιο έγινε και με τους Εύζωνες που συνόδευσε πίσω στο στρατόπεδο. Μάλιστα σε ένα από τα αυτοκίνητα πέρασαν πάνω από την οροφή του.
Οι Εύζωνες είναι κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας.

Ένα καλοκαιρινό βράδυ, περίπου στης 04:00 τα ξημερώματα, στο Μνημείο ήρθε ένα ζευγάρι με τα δύο τους παιδιά. Ήταν ένα ζευγάρι Ελλήνων που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αμερική. Είχαν μόλις φτάσει στην Ελλάδα και το πρώτο σημείο που επισκέφθηκαν ήταν το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, για να δουν τους Εύζωνες. Αυτό και μόνο αποδεικνύει την ιστορική σημασία που έχουν οι Εύζωνες για όλους τους Έλληνες.
Οι Εύζωνες στον καύσωνα.
 Οι Εύζωνες στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη δεν επιτρέπεται να κουνηθούν για κανένα λόγο…ούτε για να σκουπίσουν τον ιδρώτα που στάζει στο μέτωπο τους λόγω της ζέστης. Ποιος είπε ότι είναι εύκολη η δουλειά των τσολιάδων;
Η  ύψιστη τιμή του  να ανήκεις στην Προεδρική Φρουρά συνοδεύεται και από πολλές δύσκολες στιγμές. 

Είτε χιονίζει, είτε βρέχει, είτε έχει καύσωνα όπως σήμερα τα παλικάρια με την εθνική φορεσιά δεν επιτρέπεται να κουνηθούν. Γι΄αυτο και ένας λοχίας έχει αναλάβει να τους σκουπίζει τον ιδρώτα από το μέτωπο.
veteranos.gr