Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Οι γνωστοί απάτριδες Αντιεξουσιαστές κατέβασαν την Ελληνική σημαία από το κτίριο του Πανεπιστημίου στα Προπύλαια!


Όλα έγιναν λίγο πριν τις 12. Μια ομάδα περίπου 50 ατόμων, απάτριδων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο εμφανίστηκε στα Προπύλαια και κατέβασε την Ελληνική σημαία από το κτίριο του Πανεπιστημίου.
Στην θέση της ύψωσαν την δική τους σημαία και...
επίσης άνοιξαν ένα τεράστιο πανώ το οποίο καλύπτει τα δυο τρίτα του κτιρίου.Σε αυτό γράφουν: "Υψώστε την φωνή σας κατά της κρατικής λογοκρισίας" και η υπογραφή είναι του indymedia.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρύτανης του Πολυτεχνείου κ. Σίμος Σιμόπουλος έδωσε εντολή στις 11 Απριλίου 2013 να κοπεί η πρόσβαση στο δίκτυο του ΕΜΠ που φέρεται να χρησιμοποιούν το ραδιόφωνο «98FM» (εξέπεμπε με κεραία από το δώμα κτιρίου εντός της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου) και το Athens Indymedia.

Με ανακοίνωσή του στην σελίδα του ΕΜΠ ο κ. Σιμόπουλος εξηγεί λεπτομερώς την κατάσταση με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και δίνει διευκρινίσεις για την απόφασή του. Έφτασε σε αυτή, όπως υποστηρίζει και στη σχετική ανακοίνωση, αναφέροντας τις κλήσεις από τις εισαγγελικές Αρχές σχετικά με την ύπαρξη πέντε δικογραφιών για τη διάπραξη αδικημάτων.

«Η αφαίρεση εκ μέρους του Κέντρου Δικτύων του ΕΜΠ, κατόπιν σχετικής εντολής της Διοίκησης, από συγκεκριμένους χώρους της Σχολής Χημικών Μηχανικών της δυνατότητας πρόσβασης στο Δίκτυο, συνιστά πράξη ενάσκησης αρμοδιότητας του οικείου ως άνω οργάνου και όχι διάπραξη παράνομης πράξης» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Πολυτεχνείου.