Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Αυτοί είναι οι Έλληνες! Τραυματισμένοι, κουρασμένοι και από την Πολιτεία ξεχασμένοι τίμησαν την γαλανόλευκη – Σαν λιοντάρια πάλευαν για την Ελλάδα


Τα κορίτσια της Εορδαϊκής με το δάσκαλο τους Χρήστο Χρηστίδη

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Τι και αν έπαιζαν τραυματισμένες, τι και αν είχαν κουραστεί από τους συνεχείς αγώνες (σε πανελλήνιο αλλά...
και σε παγκόσμιο επίπεδο), εκείνες απέδειξαν πως με το εθνόσημο στο στήθος από απλά καθημερινά κορίτσια μεταμορφώνονται σε θηλυκούς  λέοντες.
Ο λόγος για τα κορίτσια της Εορδαϊκής Δύναμης που βρέθηκαν στο Βέλγιο στο πλαίσιο διεθνούς meeiting  Belgium Open 2013 για το taekwondo. Ο απολογισμός ήταν ένα χάλκινο μετάλλιο και πολύ καλές εμφανίσεις που στέλνουν μηνύματα ελπίδας για το μέλλον.

Γραμματική (Τούλα) Χριστίδου

Η Γραμματική Χριστίδου ποζάρει στο βάθρο των μεταλλίων - Έπεσε στον ημιτελικό με το φαβόρι και όμως έχασε για έναν πόντο...Πολλά Μπράβο - Αξιέπαινη προσπάθεια
Έφυγε από το Βέλγιο έχοντας στις αποσκευές της ένα χάλκινο μετάλλιο στα -73 κιλά.
Αξίζει να σημειωθεί πως πάλεψε με τα μεγαθήρια του αθλήματος καθώς στον πρώτο αγώνα συνάντησε την τριταθλήτρια Ευρώπης την οποία και «πέταξε» έξω νικώντας την με 4-2.
Στο δεύτερο αγώνα (που ήταν ο ημιτελικός )ήταν άτυχη γιατί έχασε για έναν μόλις πόντο από την αθλήτρια που εκπροσωπούσε την Πολωνία.
Η υπόλοιπη ομάδα

Η Γκανίδου, η Μαυρίδου, η Μπουράκη και η Χρηστίδη στο Βέλγιο λίγο πριν τους αγώνες

Πολύ καλές ήταν και οι εμφανίσεις που πραγματοποίησαν και οι υπόλοιπες αθλήτριες της Εορδαϊκής Δύναμης.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η Ειρήνη Γκανίδου έπαιξε τραυματισμένη, ενώ η Ειρήνη Μπουράκη την περασμένη μόλις εβδομάδα είχε αγωνιστεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα taekwondo όπου κατετάγη 3η στην Ελλάδα.

Η Μαυρίδου έκανε και αυτή συγκλονιστική προσπάθεια και τίμησε με την απόδοση της το δάσκαλο της, Χρήστο Χρηστίδη που την συμπεριέλαβε στην αποστολή.

Ο δάσκαλος Χρήστος Χρηστίδης

Δεν είναι μόνο αθλήτριες του αλλά τις θεωρεί 2η οικογένεια του. Ίσως αυτό είναι ένα από τα μυστικά του Χρήστου Χρηστίδη
Ο Χρήστος Χρηστίδης είναι ένας από τους ήρωες της διπλανής πόρτας.
Ο λόγος; Δεν είναι άλλος ότι παρά τις δυσκολίες καταφέρνει και κρατάει όρθιο το tawkwondo στην ακριτική Πτολεμαϊδα και εκτός αυτού οι αθλητές του αποσπούν μετάλλια και διακρίσεις.
Ουσιαστικά παλεύει μόνος του, με συμμάχους του, την οικογένεια του, τους αθλητές του και τις οικογένειες τους.
http://pinakio.blogspot.gr