Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

ΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΗΠΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ 7 τρισ. δολ. απειλούν να ανατρέψουν την παγκόσμια γεωστρατηγική ισορροπία


Eπίθεση σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Βρετανία που "πολέμησαν" την κρίση με τύπωμα χρήματος εξαπέλυσε η Γερμανία με έκθεση της Deutsche Bank στην οποία αποκαλύπτει ότι τυπώθηκαν από τo τέλος του 2007 ούτε λίγο-ούτε πολύ επτά (7) τρισεκατομμύρια δολάρια για να ανταπεξέλθουν στην ανάγκη ρευστότητας!

Τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης της...
νομισματικής πολιτικής (ουσιαστικά τυπώματος χρήματος) που ακολουθούνται σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ιαπωνία, (σε αντίθεση με την Γερμανία που προτιμά να "ξεζουμίζει" τους ανθρώπους που βρέθηκαν κάτω από την μπότα της τευτονικής οικονομίας) οδηγούν σε μεγάλη διεύρυνση των ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών λένε οι Γερμανοί που υποστηρίζουν ακόμα ότι μια οικονομική κατάρρευση θα συμπαρασύρει γεωστρατηγικά τις παραπάνω χώρες προς όφελος της Κίνας και κατά δεύτερον της Ρωσίας!

Την προσοχή της συγκεντρώνει η Ιαπωνία που προέβη εσχάτως σε μία απόπειρα να σπάσει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και του αποπληθρωισμού που κρατά πάνω από είκοσι χρόνια τυπώνοντας χρήμα!

Ειδικότερα, ο ισολογισμός της Τράπεζας της Ιαπωνίας θα αυξηθεί κατά 20% του ΑΕΠ σε δύο χρόνια (έως το 2015), ενώ συγκριτικά αναφέρεται ότι ο ισολογισμός της Fed διευρύνθηκε κατά 12% του ΑΕΠ τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα αγοράσει κρατικά ομόλογα που ισοδυναμούν σε ποσό μεγαλύτερο του 100% του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Επομένως, η ρευστότητα αυτή, μοιραία θα καταλήξει και σε άλλες αγορές, σημειώνει η Deutsche Bank.

“Καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα προκαλεί συνωστισμό κεφαλαίων στα ιαπωνικά κρατικά ομόλογα, οι εγχώριοι επενδυτές θα αναζητήσουν αποδόσεις σε άλλες αγορές. Στόχος τους θα είναι οι ξένες επενδύσεις που προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις”, εξηγούν οι αναλυτές.

Ήδη, οι επιπτώσεις έχουν αρχίσει να είναι εμφανείς στις αγορές. Οι εισροές κεφαλαίων στα funds ομολόγων έχουν σπρώξει υψηλότερα τα νομίσματα του αναδυόμενου κόσμου, ενώ η κίνηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας μειώνει δραστικά το κόστος δανεισμού των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Αλλά και στις αγορές ομολόγων υψηλών αποδόσεων, η μείωση των αποδόσεων είναι εμφανής.

Η Deutsche Bank χαρακτηρίζει όλα τα παραπάνω στρεβλώσεις των αγορών, οι οποίες αναμένεται να ισχύσουν για αρκετά χρόνια. Όμως, τελικά θα εντείνουν τον κίνδυνο μιας απότομης διόρθωσης των αγορών".

Οι Γερμανοί προβλέπουν λόγω των 7 τρισεκατομμυρίων ότι μπορεί να εκραγεί ο "οικονομικός" πλανήτης σε περίπτωση που αυξηθούν τα επιτόκια με άκρως αρνητικά αποτελέσματα και στις γεωστρατηγικές ισορροπίες και το ισοζύγιο ισχύος.

Ήδη η μείωση εξοπλισμών στις ΗΠΑ λόγω της νυν κρίσης και η ταυτόχρονη εκτίναξή τους σε Ρωσία, Κίνα, Ινδία, σε συνδυασμό με τους μηδενικούς εξοπλισμούς των ευρωπαϊκών χωρών, πλην Γαλλίας και Βρετανίας, αλλάζουν την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων.

Το 2020 πιθανότατα η Κίνα να έχει ξεπεράσει σε συμβατική ισχύ τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ!

"Εύκολα η Κίνα θα μπορέσει να "καταπιεί" γεωστρατηγικά τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα σε δέκα χρόνια από σήμερα από την στιγμή που δεν μπορέσουν να ανακάμψουν οι οικονομίες τους ή εκραγούν από την φούσκα που έχει δημιουργηθεί" σημειώνεται χαρακτηριστικά