Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

"ΤΑ 550 ΕΚΑΤ. ΗΤΑΝ ΤΗΣ Μ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ" Αφήνουν τον Γ.Παπανδρέου να ξεφύγει με ... υπόμνημα! - Χ.Α.: "Τον καλύπτει η ΝΔ"


Περιφρόνησε εκ νέου την προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και αντ' αυτού απέστειλε το ίδιο υπόμνημα που είχε στείλει την προηγούμενη εβδομάδα!

Μάλιστα σημειώνει στο υπόμνημά του ότι «Υπενθυμίζω ότι υπήρξα πρόσφατα και ο ίδιος προσωπικά θύμα της φημολογίας που αναπτύχθηκε δημόσια, όπως...
και της άκρατης σεναριολογίας και συνωμοσιολογίας που επικράτησε σχετικά με τη.. λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, όταν με έκπληξη και οργή αντιμετώπισα τη συνειδητή κατά την άποψη μου προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση τη μητέρα μου Μαργαρίτα Παπανδρέου για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Η Δικαιοσύνη θα έχει σύντομα το λόγο σε αυτή την υπόθεση».

'Ολα αυτά ενώ το στέλεχος του ΣΔΟΕ Ευάγγελος Καραμάνος στην κατάθεσή του που διήρκησε μία ώρα, επιβεβαίωσε όσα είχε αναφέρει και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, ότι σε μία σύσκεψη ο πρώην περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας ανέφερε ότι είχε πληροφορίες πως πίσω από τον λογαριασμό των 550 εκ. δολαρίων, είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του Γ.Παπανδρέου.

Εν τω μεταξύ απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να επανακληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Επιτροπή και κατά, οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που είχε θέσει ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος για τη βίαιη προσαγωγή του Γ. Παπανδρέου στην Προανακριτική. Την πρόταση καταψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα ενώ από την ψηφοφορία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξελίξεις προκάλεσαν την έκδοση σκληρής ανακοίνωση από την πλευρά του Λαϊκού Συνδέσμου για επιχείρηση συγκάλυψης του Γιώργου Παπανδρέου από την τρικομματική κυβέρνηση.

Ιδού η ανακοίνωση:

"Σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο κάλυψε τον καταστροφέα της χώρας. Επαληθεύτηκε σήμερα - για πολλοστή φορά - η απόλυτη συγκάλυψη, η απόλυτη ανοχή και συνενοχή ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, που ευθύνεται για τη διάλυση της χώρας. Ο Τζέφρυ Παπανδρέου, ο εθνικός ολετήρας, ο άνθρωπος που έδεσε τη χώρα με τα δεσμά του μνημονίου, αρνήθηκε να προσέλθει στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.

Η Χρυσή Αυγή πρότεινε άμεσα την εφαρμογή του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που προβλέπει τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα.

Τα ανδρείκελα του πολιτικού συστήματος από δεξιά μέχρι άκρα αριστερά καταψήφισαν την πρότασή μας, καλύπτοντας απόλυτα τον άνθρωπο του ΔΝΤ. Ανάλογη πρόταση με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, κατέθεσε εν συνεχεία και ο κ. Καπερνάρος.

Σύσσωμη η συγκυβέρνηση απέρριψε την πρόταση ως... εξεζητημένη, ενώ σύριζα και κκε θεώρησαν το μέτρο... ακραίο. Και τολμούν αυτά τα υποκείμενο να μιλάνε για πολιτική κάθαρση. Η Χρυσή Αυγή θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για να αποκαλυφθεί η Αλήθεια και να πάνε στη φυλακή οι κλέφτες της δημόσιας περιουσίας".

Ο Ηλία Κασιδιάρης σημείωσε "Η Χρυσή Αυγή πρότεινε την βίαιη προσαγωγή του πρώην πρωθυπουργού, Παπανδρέου. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ από κοινού την αρνήθηκαν, διότι καλύπτουν από κοινού τον άνθρωπο που κατέστρεψε τη χώρα, τον άνθρωπο που μας έδεσε με τα δεσμά του μνημονίου. Ντροπή τους!"