Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΜΑΡΑ Νεο χτύπημα! Φεύγει και η Michelin από την Ελλάδα!


- Η Michelin είχε υποκατάστημα εξαγωγών στην Ελλάδα από το 1950!
- Τώρα θα υπάγεται στα κεντρικά της μητρικής στο Βουκουρέστι
- Η ιστορία της πολευθνικής με τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κόσμο που εγκαταλείπει την χώρα μας
- Μόλις χθες η ΑΓΕΤ Ηρακλής ανακοίνωσε ότι κλείνει το εργοστάσιό της στην...
Χαλκίδα

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι η ΑΓΕΤ κλείνει το εργοστάσιό της στην Χαλκίδα, η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ σε δημοσιευμά της υποστηρίζει ότι μετά από 34 χρόνια, η Michelin Ελλάδας παύει να υφίσταται και θα υπάγεται πια σε άλλη εταιρεία της μητρικής στο Βουκουρέστι.

Η γαλλική κορυφαία επιχείρηση στον χώρο των ελαστικών είχε παρουσία αρχικά στη χώρα μας με υποκατάστημα εξαγωγών από το 1950.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2014 η γαλλική εταιρεία όμως αποχωρεί καθώς η μητρική επιχείρηση προχωρά σε αναδιάρθρωση των θυγατρικών της.

Τη σχετική προαναγγελία έκανε ο γενικός διευθυντής των ελαστικών Michelin, Νταβίντ Ζαν, με επιστολή που απέστειλε στους εξουσιοδοτημένους εμπόρους.

Τονίζει μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί συνεργάτες θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να σας ενημερώσω για την επικείμενη εμπορική και διοικητική οργανωτική αλλαγή της Michelin στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη, που αφορά και την Ελλάδα. Αυτή η οργανωτική αλλαγή θα εξασφαλίσει τη μακρόχρονη παρουσία της Michelin στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη όπου έχουμε φιλοδοξίες ανάπτυξης.
Από τον Ιανουάριο του επόμενου χρόνου, η Ελλάδα θα είναι μέρος μιας νέας εμπορικής περιοχής που δημιουργήθηκε, το διοικητικό κέντρο της οποίας θα εδρεύει στο Βουκουρέστι, στη Ρουμανία».

Η Michelin έχει εμπορική παρουσία στην Ελλάδα από το 1950 μέχρι και το 1969 ως εταιρεία εξαγωγών ελαστικών λειτουργώντας ως υποκατάστημα Αθηνών. Το 1969 ιδρύεται επίσημα η εταιρεία Michelin Ελλάδος και στη συνέχεια το 1978 έλαβε τη σημερινή της νομική μορφή ως ανώνυμη.

Η εταιρεία Michelin δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με την εμπορία ελαστικών για αυτοκίνητα, φορτηγά, μοτοσικλέτες, αγροτικά καθώς και βιομηχανικά-χωματουργικά οχήματα.

Τα ελαστικά της εταιρείας είναι διαθέσιμα μέσω δικτύου εκατοντάδων καταστημάτων ανά την Ελλάδα.

Η πολυεθνική απασχολεί 113.400 εργαζομένους στον κόσμο και παράγει 166 εκατομμύρια ελαστικά και 10 εκατομμύρια ταξιδιωτικούς οδηγούς και χάρτες. Οι πωλήσεις ανήλθαν το 2012 σε 21,5 δισ. ευρώ, δραστηριοποιείται εμπορικά σε 170 χώρες κι έχει μονάδες παραγωγής σε 18 χώρες.