Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Eθνικό πρόγραμμα άσκησης και διατροφής από Β.Πούτιν


"Νους υγιής εν σώματι υγιή" ήταν το ρητό των αρχαίων προγόνων μας και μπορεί στην χώρα με τα πλέον παχύσαρκα παιδιά να το έχουμε ξεχάσει αλλά στην Ρωσία ο ηγέτης της Β.Πούτιν ήταν σαφής:

Προωθώντας το εθνικό σχέδιό του για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των νέων κυρίως πολιτών και του υγιεινού τρόπου ζωής και διατροφής τους δεν...
δίστασε να εμφανιστεί με τον πρωταγωνιστή ταινιών δράσης ηθοποιό Στίβεν Σίγκαλ και παλαιό πρωταθλητή πολεμικών τεχνών σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε σχολή πολεμικών τεχνών στα περίχωρα της Μόσχας.

Οι ταινίες δράσης του Σίγκαλ είναι δημοφιλείς στη Ρωσία και ο ηθοποιός έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο πολλές φορές.

Από εκεί ο Β.Πούτιν έκανε έκκληση για την προώθηση της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης στην εκπαίδευση, που έχει τις ρίζες της σε ένα σοβιετικής εποχής σύστημα.

"Νομίζω ότι θα ήταν σκόπιμο να ανακαλέσουμε την θετική εμπειρία παλαιότερων δεκαετιών όταν το αποκαλούμενο GTO, "Έτοιμοι για Εργασία και Άμυνα" βρισκόταν σε ισχύ στη χώρα μας", είπε ο Πούτιν. Το μαζικό πρόγραμμα φυσικής άσκησης GTO εισήχθη την δεκαετία του ’30 επί Στάλιν και είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια γενιά που κατάφερε να κερδίσει τον Β'Π.Π. επιδεικνύοντας απίστευτη σωματική αντοχή στις κακουχίες του Ανατολικού Μετώπου.

"Η αναβίωση αυτού του συστήματος —με μία νέα, σύγχρονη μορφή— μπορεί να επιφέρει σημαντικά οφέλη", είπε ο Πούτιν απευθυνόμενος σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, δασκάλους και προπονητές.

Ο ίδιος κάλεσε τους υπουργούς Παιδείας και Αθλητισμού να μελετήσουν το σχέδιο και είπε ότι η απόδοση των μαθητών με αυτό το σύστημα θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν τα πανεπιστήμια εξετάζουν τις αιτήσεις τους.

Τα έθνη που είναι αποφασισμένα όχι απλώς να επιβιώσουν, αλλά και να κυριαρχήσουν, γνωρίζουν ότι όλα εξαρτώνται από την ψυχική και σωματική δύναμη των πολιτών τους...