Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

ΠΕΝΤΕ ΑΜΕΣΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΑ ΜΕΤΡΑ Ουσιαστική πρόταση σωτηρίας από Γ.Λιλλήκα


Ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου και πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη χαρακτηρίζει τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Κύπρος, καθώς και το ...
γεγονός, όπως υποστηρίζει ότι η «λύση» που δόθηκε στις απαράδεκτες απαιτήσεις του Eurogroup και της Τρόικας «είναι ημιτελής».

Ο Γιώργος Λιλλήκας προτείνει στον πρόεδρο Αναστασιάδη πέντε μέτρα, τα οποία άμεσα απεγκλωβίζουν την Κύπρο από το μνημόνιο. Τα μέτρα αυτά είναι: * Η επιβολή κουρέματος στις καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να άντληση ακόμα μεγαλύτερων κεφαλαίων.

* Η πρόσκληση στην Κύπρο εταιρειών που έχουν ήδη ενδιαφερθεί, αλλά και άλλων, για άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων για προπώληση Φυσικού Αερίου ύψους τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ. Να ακολουθηθεί διαφανής και γρήγορη διαδικασία υποβολής προτάσεων και διαπραγμάτευσης, έξω από γραφειοκρατικές νοοτροπίες.

* 'Αμεσος καθορισμός διαφανών διαδικασιών διαχείρισης και διορισμό Συμβουλίου Διοίκησης από τεχνοκράτες του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης. Πρόσκληση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στον απανταχού Ελληνισμό για να στηρίξει το Ταμείο και τους σκοπούς του.

* 'Αμεση διαμόρφωση επενδυτικού σχεδίου για τη δημιουργία της ενεργειακής υποδομής. Πρόσκληση όλων όσων ενδιαφέρονται για συμμετοχή στην ενεργειακή υποδομή με στόχο την έναρξη εργασιών στα τέλη του 2013 ή αρχές του 2014. Να ακολουθηθούν διαδικασίες ταχείας διεκπεραίωσης και διαφάνειας.

* Να δοθούν κίνητρα στην TOTAL για να επισπεύσει τις έρευνες και την εξόρυξη πετρελαίου που μπορεί να επιφέρει άμεσα έσοδα, αφού δεν χρειάζεται οποιαδήποτε υποδομή για την πώλησή του.