Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΙΛΙ Πρώτη στις επιθέσεις καρχαριών η Νέα Σμύρνη!


Που να το φανταζόντουσαν οι Σμυρνιώτες πρόσφυγες που ίδρυσαν το 1923 τη Νέα Σμύρνη στην μακρυνή Φλόριντα των ΗΠΑ, ότι ο τόπος τους μετά από 90 χρόνια θα ανακηρυσσόταν παγκόσμια ... πρωτεύουσα στις επιθέσεις καρχαριών!

Η Νέα Σμύρνη της Φλόριντα έχει 22.000 κατοίκους και μερικές εκατοντάδες καρχαρίες να...
περιπολούν στα ανοικτά των ακτών της.

Στην παραλία της Νέας Σμύρνης (New Smyrna Beach), (βορειότερο τμήμα της ανατολικής ακτής της Φλόριντα), έχουν σημειωθεί σύμφωνα με το Διεθνές Αρχείο Επίθεσης Καρχαριών ISAF και το πανεπιστήμιο της Φλόριντα, οι περισσότερες επιθέσεις καρχαριών ανά τετραγωνικό μίλι!

Αυτό δεν εμποδίζει πάνω από 1.000.000 τουρίστες τον χρόνο, να επισκέπτονται και να απολαμβάνουν την φιλοξενία των απογόνων των Ελλήνων προσφύγων, καθώς και τις εκπληκτικές παραλίες του.

Η Φλόριντα έχει αρκετές ελληνικές κοινότητες, με πιο δυναμική αυτή στην Τάμπα, στην ίδρυση και αποίκιση της οποίας συμμετείχαν Καλύμνιοι. Υπάρχει και ο θρύλος που λέει ότι στην περιοχή είχε εγκατασταθεί παλαιότερα μια Σμυρνιά σύζυγος Σκοτσέζου γιατρού και επιχειρηματία του Άντριου Τέρνμπουλ, που ίδρυσε την πόλη το 1768 έπειτα από εντολή της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, αλλά οι απόψεις διίστανται.