Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος που έβαλαν βόμβα στο σπίτι του..είναι μέλος του ΔΣ της τράπεζας Κύπρου!!!


Βίντεο όπου έχει καταγραφεί η στιγμή κατά την οποία εξερράγη ο μηχανισμός που τοποθετήθηκε κοντά στο σπίτι γνωστού εφοπλιστή, στην περιοχή της Ακρόπολης έδωσε στη δημοσιότητα η Ελευθεροτυπία, όπου έγινε και το προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση της βόμβας.
Ο Νίκος Τσάκος, γιος του εφοπλιστή Καπετάνιου Παναγιώτη Τσάκου γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα και είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα σχεδιάστρια...
Σίλια Κριθαριώτη. Κατάγεται από παραδοσιακή ναυτική οικογένεια των Καρδαμύλων της Χίου.
Ο Όμιλος Τσάκου αριθμεί 71 πλοία εκ των οποίων τα 23 είναι υπό ελληνική σημαία, ενώ ο ίδιος βρίσκεται στο Top 100 της Lloyd's List.
Από το 1981 μέχρι το 1987 εργάσθηκε στην Tsakos Shipping and Trading Ltd στις Ηνωμένες Πολιτείες με έμφαση στον ενεργειακό τομέα. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Columbia University της Νέας Υόρκης και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο City University of London, απ’ όπου έλαβε πτυχίο Master στα οικονομικά-ναυτιλιακά με τίτλο διατριβής "Χρηματιστήρια και Ναυτιλία".
Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Πολεμικό Ναυτικό και υπηρέτησε για 25 μήνες ως ναυτικός σε διάφορες κατηγορίες πλοίων. Από το 1993 είναι ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tsakos Energy Navigation Ltd, μια από τις πρώτες εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρίες στα χρηματιστήρια του Όσλο και της Νέας Υόρκης.
Η ρευστότητα της εταιρείας το 2012 ανήλθε στα 185 εκατομμύρια δολάρια ενώ τα έσοδά της από τις ναυλώσεις των πλοίων της το 2011 ανήλθαν στα 395,2 εκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος είναι στενός φίλος του Σωκράτη Κόκκαλη.
Μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας Κύπρου ο Νίκος Τσάκος.