Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Γλίτωσε η ΣΕΚΑΠ τους Τούρκους - Νίκη Ι.Σαββίδη


Γλίτωσε η ΣΕΚΑΠ από την "τουρκοκρατία", (παραδόξως, ρόλο μεσάζοντα για τους Τούρκους αγοραστές έπαιζε γνωστή ελληνικών αντιπροσωπεία οπλικών συστημάτων, κυρίως γαλλικών εταιρειών) χάρη στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη!

Με ομόφωνη απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της...
Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) ενέκρινε τη συμφωνία πώλησης του ποσοστού 34,18% των μετοχών που κατέχει στην ΣΕΚΑΠ, στη ρωσική εταιρία Donskoy Tabak JSC, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Η συμφωνία των δύο εταιριών επετεύχθη μετά από διεξοδικές διαπραγματεύσεις οι οποίες κατέληξαν επιτυχώς, ικανοποιώντας πλήρως τους όρους που η ΣΕΚΕ Α.Ε. εξαρχής είχε θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την συναίνεσή της στην πώληση της ΣΕΚΑΠ.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, σημειώνεται, διασφαλίζεται η εξυγίανση και η ανάπτυξη της ΣΕΚΑΠ, διατηρούνται στο σύνολό τους οι θέσεις εργασίας και στηρίζονται τα ελληνικά καπνά, τα οποία η ΣΕΚΕ θα προμηθεύει στην ΣΕΚΑΠ για τα επόμενα τρία χρόνια και θα εξάγει στη ρωσική αγορά ως προμηθευτής της εταιρίας Donskoy Tabak JSC.

O I.Σαββίδης και στη Ρωσία δραστηριοποιείτο βασικά στην αγορά του καπνού, οπότε μπορούμε να πούμε ότι αγόρασε μια βιομηχανία του άμεσου αντικειμένου του.

Μεγαλύτερη σημασία όμως έχει το ότι αναχαιτίστηκε η τουρκική οικονομική διείσδυση σε μια ιδιαίτερα εθνικά ευαίσθητη περιοχή...