Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Δημοσκοπήσεις: Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε καθαρά μπροστά


Ανατροπές στην ελλαδική πολιτική σκηνή φέρνει η κυπριακή κρίση. Από το περασμένο Σάββατος που έγινε γνωστή η απόφαση του Eurogroup για την κατάσχεση μέρους των κυπριακών καταθέσεων, την καταστροφή του κυπριακού χρηματοοικονομικού κέντρου που επέβαλε η Γερμανία και στήριξε η κυβέρνηση Σαμαρά, η πίεση που...
δέχεται  στις δημοσκοπήσεις είναι εμφανής.

Και καταγράφεται πολύ ευκρινώς σε αυτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει 2% μπροστά σε μία πρώτη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται αύριο και καμία από τις τρεις εν εξελίξει δημοσκοπήσεις όπως αναφέρουν πληροφορίες των εταιρειών που τις διενεργούν, δεν δείχνει να προηγείται η ΝΔ.

Το χειρόtερο είναι τα ποιοτικά στοιχεία που δείχνουν ολική απώλεια της δυναμικής που είχε αποκτήσει η τρικομματική κυβέρνηση πριν από τα Χριστούγεννα με την απόφαση "απελευθέρωσης" των δόσεων από το Eurogroup. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται από 1 έως πάνω από -2% της ΝΔ ενώ υποχωρούν και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Η στάση της κυβέρνησης έναντι της Κύπρου και η στήριξη της Γερμανίας, αντί της Κύπρου (με αυτά τα περί "στηρίζουμε" την Κύπρο εννοούν την κυβέρνηση Αναστασιάδη που στην καλύτερη περίπτωση παγιδεύτηκε λόγω απειρίας) και ο Γ.Στουρνάρας να ... απειλεί την Λευκωδία με πιο ιταμό τρόπο από τον Σόίμπλε, ήχησαν φαίνεται αρνητικά στην ελληνική κοινή γνώμη.

Η Χρυσή Αυγή είναι σταθεροποιημένη ψηλά και μαλιστα μία δημοσκόπηση την φέρει με αναγωγή στο 12%.

Η πολιτική σκηνή της χώρας δείχνει να παίρνει και πάλι "φωτιά"